" Επιτρέπεται η αναδημοσίευση κάθε άρθρου του blog αρκεί να αναφέρεται η πηγή "

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Οι φίλοι μας,στον εκδοτικό οίκο ΕΚΑΤΗ-μας έχουν συνηθίσει σε ποιοτικές και μόνο εκδόσεις,
για άλλη μια φορά λοιπόν θάχουμε την ευκαιρία ,να διαπιστώσουμε την παλιά αυτή αλήθεια
αλλά και να δροσιστεί η ψυχή μας, από το ' ποιητικό ύδωρ'.

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ/ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ



Grand Prix IOM 2010-Πανευρωπαϊκό Grand Prix Ιππασίας


Είναι η 2η χρονιά που ο Ιππικός Όμιλος Μεσογείων - διοργανώνει τον σημαντικότατο για την Ιππασία ,διαγωνισμό.
Στην ιστοσελίδα - Ιππικός ΄Ομιλος Μεσογείων-
μπορείτε να κατατοπιστήτε και να πάρετε μία ιδέα για τις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του. Εκεί,όμορφοι άνθρωποι θα συναντηθούν για να δημιουργήσουν για πρώτη φορά ,μια μεγάλη γιορτή που θα διαρκέσει όσο και οι αγώνες--τρεις ολόκληρες ημέρες!
Ο Σύνδεσμος Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδος-ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ- φρόντισε στο πλαίσιο της διοργάνωσης ,να συγκεντρώσει υπό τον τίτλο:" ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΑΓΟΡΑ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ" ότι καλύτερο έχει να προτείνει ,να δείξει, να προσφέρει η μαγική μας χώρα. Από κάθε γωνιά της Ελλάδας,παραγωγοί οικολογικών προϊόντων,ιδιοκτήτες παραδοσιακών ξενώνων,τεχνίτες και εικαστικοί
θάχουν την δυνατότητα να έρθουν σε επαφή, με το πλήθος των ανθρώπων, αναβατών,προπονητών, επισκεπτών, που θα έρθουν στη χώρα μας από όλη την Ευρώπη και να τους γνωρίσουν την δουλειά τους και τις προσφερόμενες υπηρεσίες ή προϊόντα.
Το ΣΗΜΕΙΟΝ ΤΕΧΝΗΣ , θα είναι εκεί με δύο περίπτερα και εικαστική παρέμβαση στον στεγασμένο χώρο που θα φιλοξενήσει τους χορηγούς και τους προσκεκλημένους.
Εκτός από πίνακες ζωγραφικής με θέμα το άλογο (και όχι μόνο),θα έχουμε αγιογραφία,κόσμημα,μικρο γλυπτική και κεραμικά. Ο κεραμίστας Γιώργος Γεωργούλης από την Κύθνο,που όμως έχει το παραδοσιακό του εργαστήρι στο Μαρούσι,είναι σίγουρο ότι θα τραβήξει την προσοχή και το ενδιαφέρον,συμμετεχόντων και επισκεπτών.

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΑΠΟΡΙΕΣ


...πότε θα πάψουν να " βλογάνε τα γένια τους..." κάποιοι που έχουν τα " μέσα",λόγω εργασίας
στο Δημόσιο Τομέα; Μιλάω για την επιμέλεια εκθέσεων εικαστικών...έστω και κεκαλυμμένα..ο παραγοντισμός βλάπτει κύριοι...ακόμη περισσότερο δε, όταν καλλιεργείται η εντύπωση στους εικαστικούς, ότι επιλέχτηκαν γιατί ήταν οι άριστοι...ενώ στην πραγματικότητα αυτό που μετράει,είναι ποιος αρεστός...τους πρότεινε... για να συνεχίσει να είναι αρεστός, και να ευεργετείται , ανταποδίδοντας εξυπηρετήσεις..΄Έχει μεγάλη πλάκα,να βλέπεις πως πέφτουν οι μάσκες,ακόμη μεγαλύτερη δε έχει, όταν όσοι κάνουν τους μισοκακόμοιρους,αποκαλύπτουν την υπολογιστική τους φύση!Και επειδή αυτό τον καιρό,μαύρισε η ψυχή μας με τις ανακολουθίες των πάντων,αποφασίσαμε να διασκεδάσουμε λίγο, πώς; απλά κάνοντας ...πλάκα με τους πονηρούληδες που έχουν πιάσει τα ...πόστα.Γιατί κάποιοι σύγχρονοι ζωγράφοι, δεν κατανοούν,την μετριότητά τους και καβαλάνε καλάμι πιο γρήγορα από όσο κάνει ο ήλιος να πάει από την Ανατολή στη Δύση;

*ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ_Δακρυσμένος Άγγελος