" Επιτρέπεται η αναδημοσίευση κάθε άρθρου του blog αρκεί να αναφέρεται η πηγή "

Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου 2015

Χριστούγεννα...Ηλιούγεννα..Ευχές...και Παρακλήσεις...

artabart...ευχές... Χριστούγεννα 2015
Μπορώ να ευχηθώ...επιθυμία για ατομικό προβληματισμό και αυξημένο ενδιαφέρον για πνευματική αναζήτηση...μπορώ να ευχηθώ...την επαναφορά σε ορθή θέση των αξόνων εκείνων που προσδιορίζουν την ηθική στην κοινωνική μας συμπεριφορά.
Δεν μπορώ να ευχηθώ, επειδή, έτσι, γίνεται αυτές τις ημέρες.Το θεωρώ...προσωπική και κοινωνική εξαπάτηση.Πόσους μικρούς Χριστούς...δολοφονημένους ξεβράζουν οι θάλασσες...ξεσκισμένους από τα βράχια...πολτοποιημένους από τις ... "φιλάνθρωπες" βόμβες σας;...Πόσοι, "μικροί πεσμένοι θεοί" ξεψυχάνε μόνοι τους στα πεζοδρόμια και τα σοκάκια των πόλεων, των γιορτινά στολισμένων πόλεων; Που συνάντησες εσύ, το ... "πνεύμα των Χριστουγέννων" τελευταία φορά ΣυνΕλληνα;
Κάπου έχει σκαλώσει, κάπου λούφαξε για  να περάσει τη νύχτα...άστεγο κι απρόσκλητο από τις καρδιές μας...αλλά όχι και από τις τσέπες των εμπόρων των Εθνών! Αυτοί! Οι μόνοι... ευτυχισμένοι Έμποροι! Οι μακελάρηδες της Υφηλίου...ντύνονται  Santa Claus...πασπαλίζουν τους νεκρούς με χρυσόσκονη φιλανθρωπίας και τους σακατεμένους με την υποκρισία του ενδιαφέροντος...Γι αυτό σου λέω...μόνο Δύναμη...μπορώ να ευχηθώ.Δύναμη και Πίστη σε αυτό που πραγματικά είμαστε...Ελληνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου